Skip to content

Primijenjeni video

Primijenjeni video je edukativni projekt pokrenut 2013. godine, a usmjeren na primjenu videa u druge umjetničke forme sa svrhom stvaranja novih značenja. Projekt je osmišljen s idejom inovativne primjene videa u drugim medijima, a korisnike se potiče na otklon od klasične upotrebe videa s ciljem poticaja intermedijalnog stvaralaštva. Ovakva interdisciplinarnost je na lokalnoj umjetničkoj sceni još u povojima i projekti poput ovog imaju za cilj pozicionirati i vrednovati video u kontekstu novomedijske umjetničke prakse.

Primijenjeni video 2019.

Projekt Primijenjeni video 2019. je realiziran kroz intenzivnu četverodnevnu radionicu izrade lutaka i stop animaciju u lipnju te radionicu VJ-inga i mapiranja u listopadu 2019. 

Radionica izrade lutaka i stop animaciju vodila je animatorice Antonije Veljačić, a radionicu VJ-inga i mapiranja multidisciplinarni umjetnik Damjan Šporčić. Završni rezultat ove posljednje je cijeli postav izložbe Gif animacija u galeriji SKC koja je biti otvorena u sklopu STIFF film festivala.

Primijenjeni video 2018.

Projekt Primijenjeni video 2018. je realiziran kroz dvije intenzivne četverodnevne radionice pod nazivom “Uvod u 3D animaciju” i “Uvod i osnove dizajna zvuka”. Prvu radionicu vodio je mladi animator Anton Gojan i realizirana je u travnju, a drugu iskusni skladatelj i dizajner zvuka Davor Rocco u prosincu 2018.